Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Malostranský candrbál

3. 12. 2009

1. Malostranský candrbál na počest 20. výročí založení Sdružení občanů a přátel Malé Strany a Hradčan

 

 

 

… se vydařil velmi. Navázal na předcházející Valnou hromadu SOPMSH (kde padla slova radosti i díků, plánů i vizí na úrodnou půdu naslouchající půlstovce malostranských patriotů) v sále Baráčnické Rychty, který pak praskal ve švech množstvím hostů nejen z Malé Strany. Spolupořádali mnozí – viz plakát, také např. ještě uzavřená Malostranská Beseda se staronovým vedením.

 

    Pražský Hradčanský Orchestr Josefa Kocůrka večer zahájil a YO YO Band rozpohyboval parket. Nadšený potlesk sklidil za své písně staropražské sbor Městské policie Strážnický Zpěvokol (např. píseň, údajně i jejich hymna: Ručičky nebojte se, vy dělat nebudete a Ta naše písnička česká – oči vlastenecky naladěných opravdu slzely…) Po dalším YO tanci óbrpočin: Modní přehlídka Pavly a Olgy Michálkových z Vlašské překvapila množstvím i nápaditostí modelů (i modelek).

 

    Vyvrcholení večera zajistili známí bluesoví muzikanti z několika špičkových kapel, kteří jamovali i k nadšenému tanci do jedné hodiny. Charlie Slavík, Petr Šabach a tři Eichleři, dále duo Juwana Jenkins a David Murphy oslnili i po půlnoci plný sál.

 

 

 

    Candrbál, coby vlastně zcela nový počin, byl velmi úspěšný kulturně – společensky, všem radostně pozvedl náladu i tu pověstnou hlavu…, že je možno něco nového velkého ještě uspořádat a dobře dokončit – tedy pomohl všem i morálně (snad se neprodělalo) a všichni se natěšili na další akce i Candrbál, již tradiční, za rok, že!

 

 

 

    Zdá se, že jako sál Rychty, se postupně rozpohybovává celá Malá Strana, kde aktivity stíhají plány a naopak což SOPMSH (viz tyto stránky) koordinuje a silně podporuje. Malostranská beseda je před otevřením a již nyní se „programově zaplňuje“. Vznikají nová divadla a kluby, obchůdky i hospůdky, které chtějí navzájem spolupracovat a být tady pro lidi všeho věku. Prostě pro všechny občany, co tu zbyli i ty, co se rádi vracejí a stále se přátelí, je velmi důležité by se zachoval ba i vylepšil genius loci této milé a útulné části staré Prahy.

 

    Možno jmenovat i na Valné hromadě zmíněné novější aktivity – na Kampě se opět v březnu chystá (chystala) Střed Světa ( 20. 3. 2010) po úspěšném letošním (2009) roce (3,5 tis účastníků). Bylo i Malostranské Vinobraní – Dozvuky Horňáckých slavností tamtéž.(19.9.2010). (Spolupodílejí se KC Kampa, Sokol-ČOS, Mlýnská kavárna, TURAS, Muzikanti z Kampy, Biograf Letní poloha ve spolupráci s MČ Praha l a SOPMSH…)

 

 

 

    Všemi vítanou aktivitou několika nadšenců jsou i od září vydávané Malostranské noviny, již 40 tisíc výtisků každý měsíc  http://www.malostranskenoviny.eu/ (dříve http://www.malostranskenoviny.com/) a právě v život (od ledna 2010?) uváděný kulturně – společenský internetový portál: http://www.namalestrane.cz/ (již či ještě nefunkční…), kde pak najdete stále aktualizované všechny programy, výstavy, jídelníčky a novinky z Malé Strany!!!

 

 

 

P.S.: …a kdo nejlépe popíše výraz candrbál, nebo jen co je to candr, bude (byl) vyhodnocen-vylosován komisí, otištěn v MN a dostane večeři U Zlatého Hada – uvedl Jiří Vala, který celý bál zkušeně moderoval. (Výsledek nemáme k dispozici…)

 

Děkujeme ostatně všichni všem a těšíme se na příště!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář